Топ 7 любими героини

Няма как да отречем, че си имаме любими герои и героини. Радваме се с тях, тъжим с тях, ядосваме им се и ни се иска да ги променим. Обичаме, когато четем за тях и плачем, когато ненадейно авторът реши да ги убие. Днес реших да пиша за 7-те ми любими героини и защо всъщност са ми любими. И така…

~~~

7. Кейди (Илумине)

Силна, смела, отстоява позициите си и една най-добрата хакерка. Хареса ми да чета за нея и нямам търпение за следващите книги от поредицата, защото знам, че я има.

6. Пенрин (Пенрин и краят на дните)

Пенрин израсна доста по време на изпитанията ѝ. Харесва ми, че е силна и не се предава пред трудностите. Знае, че трябва да взима важните решения и макар и да греши понякога, винаги оставя вярна на себе си.

5. Диана Бишъп (Аз, вещицата)

Диана е силна героиня. И през трите книги от трилогията трябва да понесе изпитания, през които никога не е очаквала, че ще премине. Самия факт, че успя да овладее магията си по такъв начин е много показателен за силата на характера ѝ и за нея като цяло.

4. Сидни Сейдж (Кръвни връзки)

Може би една от най-силните героини, за които съм чела, а силата ѝ не е физическа, а психическа. Тя успя изцяло да отхвърли убеждения, с които е живяла през целия си живот и да усвои сили, за които дори не е мечтала.

3. Ема Карстерс (Тъмни съзаклятия)

Всеки от нас може да е Ема, но определено не всеки може да мине през подобни изпитания и да оцелее. Ема преминава изпитанията едно след друго, мачка демони и не само, докато се опитва да придаде смисъл на живота си. Освен това разбира кое е правилно и кое не. Винаги готова да помогне и да се хвърли в битка, нехаейки за поредните белези, които може да получи.

2. Роуз Хатауей (Академия за вампири)

Харесвам Роуз, защото израсна от безотговорна купонджийка до един от най-добрите дампири на света. Целеустремена и упорита, тя не се остави злото и несправедливостта да я победи, а се бори до край. През всички 6 книги правеше невероятни глупости, но и успя да оправи всички каши, които забърка.

1. Фейра (Двор от рози и бодли)

Фейра определено завзе първото място. Всичко, през което премина не успя да промени сърцето ѝ и разбиранията ѝ. Направи грешки, но се осъзна навреме и израстна на ниво не само да е badass героиния, но и така, която знае какви решения да вземе. Определено ще се задържи на първо място доста време!!!

~~~

А кои са вашите любими героини?

Реклами

2 мнения за “Топ 7 любими героини

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s