Пролетен Book Haul

От доста време не съм публикувала подобен пост. Не е защото не ми се пише, а защото не съм си купувала толкова много книги. Уау, това наистина е така. Самоконтрола ми е вече достатъчно тестван и знам, че вече мога да вляза в книжарница и да изляза без книга. Естествено, не беше никак лесно, но все пак успях. И така за последните месеци и за времето, което изкарах в Лондон, се сдобих с точно 9 книги. Малко, но пък желани.

През април си взех една единствена книга и това е „The Painter’s Daughter“ на Джули Класен, която намерих съвсем случайно. Не знам защо толкова ме привлича книгата, но просто не можах да я подмина, имайки предвид, че струваше 2 паунда, а и от много време ми се иска да я прочета.

През май обаче не можах да се сдържа. Купих си всички 3 книги от поредицата „Двор от рози и бодли“. Разбира се, първо си взех третата част и после донакупих останалите 2. Колекционера в мен трябваше да задоволи желанието си да има книгите на английски език. Всичките. Щом имам едната, значи трябва да имам и останалите.

Да, обаче в промоциите няма никакъв смисъл, всъщност има де, но пък аз така се залъгах и си взех „Crooked Kingdom“ на Лий Бардуго на половин цена. А какво ще рече това? Че трябва да си взема и „Six of Crows“. Не може да си взема втора, без първа част, нали така? За щастие рожденния ми ден ме спаси и „Six of Crows“ ми дойде като подарък.

Какво означава да си в Лондон? Хари Потър е навсякъде около теб. Това е хубаво, защото успях да намеря единствената ми липсваща книга от поредицата на половин цена, и то в супермаркет. „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban“ – закупена!!!

Май явно беше месец на промоции, защото покрай тях си взех и английската версия на „Лейди Полунощ“, за да мога да се подготвя за „Lord of Shadows“, която пък си взех електронна, защото все още няма издание, което да е еднакво с това на „Lady Midnight“, а пък аз не обичам книгите ми да са несъразмерни.

И накрая, след много търсене си намерих и хартиено издание на „Wintersong“ на S. Jae-Jones, което също намерих на промоция във WHSmith, а и батко ми помогна за закупуването ѝ. (Ако не друго, сестра ми си намери готин мъж. хД)

Да, определено бях много внимателна с това, което си купувам и успях да се сдържа да не правя бели. Историята помни януарското ми посещение в Лондон и как се прибрах с 30+ книги.

И да, това са скромните 9 книги, с които се сдобих през последните 2 месеца и съм доволна. Много. Засега от тях само 3 са непрочетени, но работя по въпроса.

А вие с какви книги се сдобихте наскоро?

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s